“Hoe het begon”

Het ondernemerschap begon voor mij anders dan ik van te voren kon inschatten. Ik had van te voren nooit gedacht het ondernemerschap in te stappen. Als afgestudeerde biochemicus was het logisch dat ik op het lab zou eindigen. Ik dacht altijd “ach, werken voor een baas is prima”. Aan de diploma lag het niet, met mijn bachelor of applied sciences kon ik direct aan de bak. Ik werkte in de farmacie op het onderzoekslab en werkte elke dag aan de ontwikkeling van de gebruikte methodes, dat ik echt ook heel erg leuk vind. Echter had het lot iets anders in gedachten. Waar ik dacht gelukkig te zijn in mijn baan en de manier van leven kwam ons meisje en veranderde er een hoop. Na 6 maanden bevond ik mij thuis met PTSS…

 

De opstart van Mauties Mama

Tijdens mijn PTSS periode werd ik lamgelegd met medicatie en mocht ik therapie op therapie volgen. Het dwong mij om meer tijd te besteden aan mijn handwerken, want er was sprake van opname mits ik om kon leren gaan met de negatieve energie. Haken en breien gaf zoveel leuke en mooie projecten dat ik dit deelde op instagram, dit is de geboorte van Mauties Mama. Als afwisseling leerde ik van mijn moeder naaien, zodat ik meer kon doen voor mijn klanten dan alleen gehaakte dekens verkopen. Mondjesmaat verkocht ik, omdat er vraag was naar de producten die ik maakte. Langzaam breidde de collectie uit en werd ik ook kundiger in het maken van producten. Na vele gesprekken met Mark wist ik dat ik dit echt wilde proberen… het ondernemerschap. Wat een uitdaging was dat! 

Ik moest het gesprek aangaan met het UWV en dat benauwde mij. Hoe spannend ik het ook vond, ik deed het en het verbaasde mij hoe behulpzaam ze waren. Ik mocht dit proberen en zij wezen mij een coach toe. Oh my, wat een boel kwam er ineens op mij af. Ik was zo blij dat ik het niet alleen hoefde te doen. 

Ondernemen hoe doe je dat?

Mijn coach was super lief en geduldig, zij hielp mij met het schrijven van mijn ondernemingsplan en werd stap voor stap klaargemaakt om zelf te gaan ondernemen. In de stress schoot ik toen ze het had over verzekeringen, voorwaarden en rechtsvormen. Gelukkig werd de stress elke keer gerustgesteld door de concrete oplossingen en acties die werden aangereikt. Ze introduceerde mij in de wereld van marketing, iets waar ik als laborant geen enkel verstand van had. Ze leerde mij hoe je klanten taal leert spreken en hoe je in kunt spelen op de wensen van de klant. Persoonlijk vind ik de ervaring met een bedrijf belangrijker dan het product op zich. Zowel mijn coach als mijn huidige klanten bevestigden dit. Met Mauties Mama besteedde ik daarom extra aandacht aan de verpakking en de beleving van de klant. Een handgeschreven kaartje en/of iets extra’s geeft de klant het WOW effect. Marktonderzoek of een ideale klant, daar had ik nog niet eerder van gehoord. Oh my, ik dacht alleen leuke handgemaakte producten te gaan verkopen. Uiteindelijk is het zoveel meer dan alleen de productie. Nadat het ondernemingsplan af was en ik mij ingeschreven had bij de KvK werd ik angstig. BTW-aangifte, boekhouding, omzet, al deze termen maakten mij angstig en benauwd. Hoe ga ik dit allemaal bolwerken? Ineens voelde ik mij klein, ongeschoold en onbekend in een hele nieuwe wereld. Eén ding was zeker “ik ga niet falen”, of beter gezegd “ik laat me niet kennen”! Ik was vastberaden om een succes te maken van mijn bedrijf, maar hoe?

Een spirituele business coach…. wat?

Super tevreden was ik over mijn coach, echter had ik nu hulp nodig om mijn zelfvertrouwen op te krikken. Ik zocht strategie, mindfulness en accountability. Via, via zag ik stories over een spirituele business coach. Yes, ik ging aan! Wellicht kon ik ook mijn spirituele kant gehoor geven, een win-win situatie dus. Ik wilde haar alleen in het echt zien, zodat ik haar energie kon voelen en vanuit daar kon beslissen of ik een traject van haar wilde volgen. Het was namelijk toch best een kluit van een investering. En geloof het of niet, toen durfde ik echt niet in mijzelf te investeren. 

Van strategie tot persoonlijk transformatie, alles pakte ze mee. Perfect, want dat had ik nodig! Talloze zelfreflectie momenten heb ik gehad en waar ik echt mocht leren voelen en zijn. Ik mocht in mijn hoofd duiken en alle angsten en belemmeringen onder ogen komen. Heb veel tranen gedeeld en werd geïntroduceerd met de kracht van onze mind. Ik wist niet waar de mind toe in staat was. Ze leerde mij visualiseren en de kracht van het dromen.

Ik heb zo geleerd om niet te dromen, doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Je mag genoegen nemen met wat je al hebt, is het dan nooit genoeg? Ja, dit soort gedachten gingen door mijn hoofd. Wist je dat deze ooit echt gezegd zijn? Ik heb zo geleerd om binnen kaders te leven, dat dit echt onbekend was voor mij. Hierdoor heeft mijn mind al deze stellingen als waarheid aangenomen en de creatie kracht in mij verscholen. Heel vervelend, want hierdoor besloot ik op een dag niet meer te durven dromen en groots na te denken over de toekomst. Hierdoor zag ik geen groei en kansen meer. Het besef dat dit onzin is maakte ruimte voor nieuwe dromen en een nieuwe realiteit. Hierdoor groeide ik in korte tijd aanzienlijk en pakte ik alle kansen die voorbij kwamen. Ik geloofde niet in de kracht van coaching tot mijn eigen ervaring mij de waarde ervan liet zien. Nu is dit zeker iets dat ik anderen adviseer. Je hoeft het niet alleen te doen, leer van iemand die al heeft bereikt wat jij wilt bereiken. Omring je met gelijkgestemden en creëer je eigen kansen. 

Ik besloot zelf te gaan coachen

Door mijn ervaring met coaching, besloot ik om ook zelf te gaan coachen. Met mijn wijsheid, ervaringen, krachten en kwaliteiten als een lichtwerker hoop ik dat anderen deze awakening ook mogen doormaken. Je kan wel stellen dat ik opgeleid ben als een recruiter om te leren leven vanuit het hart. En dat mijn lieve volgers is ook echt iets waar ik voor sta.  

“leven vanuit het hart”

Kies wat jij wilt in het leven i.p.v. het leven maar gewoon te leven. Het is van korte duur en je weet niet hoelang, dus maak er een feest van. Geniet, speel, maak fouten en herpak jezelf: ga het avontuur aan. Heb lief, vergeef en leer haat, angst en verdriet los te laten. Heb je een zetje nodig? Ik help je graag, alleen als jij het vraagt. Mijn missie is om zoveel mogelijk liefde te verspreiden en mensen terug te leiden naar hun innerlijke zelf, zelfliefde en zelfrespect. Hoe, wat en waar? Dat is aan jou. Ik kom je slechts wakker maken ;). Succes en laat je vooral inspireren door mijn blogs, als coach, ondernemer en momboss. 

5/5

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *