"There is an oil for that"

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële oliën ook wel bekent als etherische oliën worden verkregen uit planten. Het is een 100% natuurlijk product dat m.b.v. extractie uit de plant wordt gedestilleerd. 

In de westerse cultuur is het niet meer gebruikelijk dat wij op zoek gaan naar plantensappen om ons lichaam te ondersteunen. Daarom is de komst van essentiële oliën in potjes ideaal. Het is makkelijk in gebruik en past perfect bij onze levenswijze.

Plantensappen kunnen ons ondersteunen, beter maken of zelfs ziek. Ken je dat nog? Als je vroeger in een brandnetel stapte dat je snel opzoek ging naar een dovenetel om de jeuk te stillen? Of wellicht een andere plant, zoals een paardebloem? Eigenlijk doe je met de potjes olie exact hetzelfde, alleen hoef je niet te zoeken of zelf te gaan vijzelen. 

Vroeger toonden wij geduld en compassie voor de kruiden, planten en ons lichaam. Die samen zorgden dat wonden genazen en de pijn wegtrok. Weken konden wij ons lichaam behandelen en wachten tot het instaat was weer te werken. Helaas in de snelle samenleving waarin wij nú leven, zijn we altijd opzoek naar een directe oplossing voor ons probleem. We leggen ons geloof in de wetenschap wetend dat onze problemen snel verholpen zijn. Dat de wetenschap is ontstaan voor onze welzijn is overduidelijk, maar of het altijd de beste oplossing voor langer termijn is, is nog ter discussie.

Essentiële oliën zijn geen medicijnen en worden zeker NIET verkocht om bepaalde ziektes mee te behandelen. Echter hebben de oliën meermaals aangetoond dat ze ons eigen helingsproces wél ondersteunen. 

Voor wie is dit geschikt?

Het is helemaal voor jou, als jij op een natuurlijke manier wilt ontdekken hoe je preventief voor je lichaam kan zorgen. Je kunt het gebruiken door het op te smeren, in te nemen (kan niet met alle!), er mee te koken of te verdampen (aroma reset). 

De meeste essentiële oliën zijn voor jong & oud. Bij (jonge) kinderen is het wel verstandig een verdunning in acht te nemen, aangezien de kracht van de olie, de grote van het kind en het effect. Laat je daarom goed informeren door een consulent of deskundige die hier kennis over bezit, zodat je ten aller tijden veilig en verstandig gebruikt maakt van de plantenextracten. 

Heb je vragen over de essentiële oliën en/of Youngliving vul het formulier in en Daniëlle neemt binnen 2 werkdagen contact met je op.