Bij mij ging het vanzelf tot het een dag stopte

We willen allemaal iets bereiken, bezitten en ervaren in het leven. De vraag is wat, wanneer, hoe en met wie? Ik heb in de korte tijd dat ik leef zoveel dromen gehad en de meeste stuk voor stuk verwezenlijkt. Soms waren het nieuwe, soms paste ik ze aan en soms liet ik dromen varen. Zo vaak werd mij verteld dat dromen leuk is, maar het niks oplevert. Dat dromen je laat zweven en je hier niks mee bereikt. Destijds irriteerde dit mij, ik snapte niet wat het probleem was en waarom ze mij niet snapte. Blijkbaar ging het durven en doen bij mij zo vanzelf dat ik niet doorhad dat het de kracht was van de drie samen. Het dromen, durven en het doen. Als je niet durft ga je het nooit doen. Als je alleen doet en niet droomt kan het zijn dat je een ander zijn droom leeft. Kortom, het klopt, want met alleen dromen kom je er niet. Het is de drie dingen samen wat leidt tot succes. Dit besef en de realisatie waarom mensen mij niet begrepen en andersom, kwam toen het bij mij stopte. Toen het dromen, durven en doen niet meer vanzelf ging.

Laat anderen je helpen

Toen ik begon met visualiseren, werden de dromen die ik had, groter en groter. Dit resulteerde uiteindelijk in dat ik de durf om te doen verloor. Kwijt was het gevoel dat ik alles kon dromen en wensen. Weg was de overtuiging dat ik het dan ook kon realiseren. Ik raakte vastgeroest in de cirkel van angst. De angst dat ik in het diepe was gesprongen en niet meer wist hoe ik bij de kade kwam en nog net niet verzopen was in mijn eigen belemmeringen. Inmiddels had ik mij omringt met gelijkgestemden. Mensen die weten wat ik doormaak en mij kunnen begeleiden hier weer uit te komen. Met hulp van coaching en de verschillende coachingstechnieken kwam ik weer langzaam terug bij mijn kern. Terug bij het durven en het doen. Ik moest het vertrouwen terugwinnen en geloven in mijn dromen en durven om te doen. Steeds viel ik weer terug in de angst, want de overtuiging miste. Het vertrouwen dat ik het nog kan. Heb ik dan even geluk dat wij een kleine coach in huis hebben die vol durft te gaan voor dat wat ze wil of wenst in het leven. Ja, ze is nog maar 4. Ze liet mij zien dat soms een stapje terug doen ook prima is, zodat je het vertrouwen in jezelf kunt terug winnen. Dat falen niet bestaat zoals je er nog vol voor gaat. Dat het nooit te laat is om iets te ondernemen. 

Het is nooit te laat, zolang jij niet opgeeft

Zo had ik als kind de droom om ballerina te worden. Deze droom had ik allang laten varen, aangezien ik inmiddels al 32 jaar ben. “Logisch”, zullen sommige van mijn bloglezers denken, maar is dat echt zo? Wat houdt dat in voor mij? Een ballerina zijn? Ja, je leest het goed “voor mij”. Voor mij betekent een ballerina zijn: in een tutu en op spitzen kunnen dansen. Wat is hier dan onmogelijk aan? Ik zou op balletles moeten en het leren, maar dat kan toch? Ik heb geen beperkingen en ben gezond. Ik heb het simpelweg nooit gedaan. De vraag is, waarom is dit dan onmogelijk? Het vergt slechts wat training, nou dat kan toch? 

Mijn ego had ervan gemaakt dat ik in de opera zou moeten dansen en op een balletacademie mijn diploma als danseres moeten hebben behaald. Dan zou ik een echte ballerina zijn. Wauw, interessant he! Mijn ego had het zo groot gemaakt dat het inderdaad lastig is om dit nog te kunnen behalen op je 32e. Then again, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Doordat het plaatje zo groot was geworden in mijn hoofd groeide de weerstand. Het durven ebde weg en van doen kwam al helemaal niks. Tot ik de waarheid onder ogen kwam en durfde in te zien wat mijn waarheid is. Mijn waarheid was helemaal niet onmogelijk. Leren dansen op spitzen en een tutu aantrekken zou best heel goed kunnen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb dus besloten om op balletles te gaan, te durven en doen. Alleen het doen en het durven geeft mij al zo’n voldoening. Ik geniet van elke les en ben zelf gedreven om elke dag even de balletschoenen aan te trekken en wat oefeningen te doen. 

Overwin de angst en win het zelfvertrouwen terug

Ik heb mijn doel nog niet bereikt, maar ik heb wel een stukje zelfvertrouwen terug gewonnen. Ik durf weer te doen, dat resulteerde dat ik ook als momboss weer stappen durfde te zetten. Groei zit niet in het bekende stukje dat veilig voelt, maar ik was zo bang. Bang voor falen, mislukken en teleurstelling. Wat ik niet besefte was dat ik dit allemaal al ervaarde door simpelweg al niks te ondernemen. Ook als moeder deed ik daarom de kleinste dingen niet meer. Samen erop uit gaan, winkelen, lunchen of samen spelen. Ik was op verschillende levensvlakken zo bang om te falen en zo vastgeroest in het niet meer durven om iets te doen dat ik het niet meer deed. Het is zo’n verademing nu ik mezelf kleine stapjes zie maken om mijn zelfvertrouwen in het durven en doen terug te winnen. Daarom deel ik dit heel graag met jou. Wil je ook doelen halen? Vraag jezelf af waarom je niet doet en durft. Vind jouw waarheid en duik in jezelf om antwoorden te vinden. Gun jezelf kleine overwinningen en vier deze groots, zodat je stap voor stap zelfvertrouwen krijgt in jouw kunnen en het durven te doen. Ik hoop met deze blog jou te inspireren zodat jij ook weer gaat dromen, durven en doen. Deze 3 kunnen voor hele mooie en succesvolle resultaten zorgen ♡

5/5

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *